SZKODNIKI PRZECHOWYWANYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH, ICH MONITOROWANIE I ZWALCZANIE NOWOCZESNYMI METODAMI
W okresie trudności ekonomicznych zakłady produkujące żywność gromadzą znaczne ilości surowców. Podczas przyjmowania do magazynu produkty te nie zawsze są sprawdzane, czy nie zawierają szkodników. Produkty te są następnie przechowywane w magazynie przez wiele miesięcy zanim zostaną przekazane do przerobu. W tym czasie są trzymane bez właściwej opieki. Nie są poddawane dokładnej inspekcji mającej na celu wykrycie szkodników. Monitoring aktywności szkodników żywności nie jest poprawnie prowadzony. Wynikiem tych niedociągnięć jest zniszczenie znacznych ilości surowców.
AGENDA SZKOLENIA
DZIEŃ 1 (7 listopad)
12:15 – 14:15
prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz
- „Najważniejsze szkodniki przechowywanych surowców i produktów spożywczych, ich biologia, szkodliwość.”
14:30 – 16:00
mgr inż. Michał Żak
- „Nowoczesny monitoring jako podstawa walki ze szkodnikami magazynowymi w przemyśle spożywczym.”
16:15 – 17:45
prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz
- „Prewencyjne metody ochrony przechowywanych surowców i produktów spożywczych przed szkodnikami.”
18:00 – 18:45
Jarosław Pawłowicz
- „Pesteko” „Detektory owadów produkcji krajowej.”
19:00
- Kolacja
DZIEŃ 2 (8 listopad)
8:00 – 8:45
- Śniadanie
9:00 – 9:45
mgr inż. Michał Żak
- „Skuteczne zabiegi zwalczania szkodników magazynowych – przegląd metod i preparatów.”
10:00 – 11:00
prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz
- „Tworzenie i nadzór nad systemem kontroli i ochrony przed szkodnikami magazynowymi”
12:15 – 13:30
mgr inż. Michał Żak
- „Perspektywy i wyzwania w zwalczaniu szkodników magazynowych.”
13:45
- Obiad
CENA SZKOLENIA ZAWIERA
- nocleg w pokoju 2 osobowym
- posiłki oraz przerwy kawowe
- materiały szkoleniowe
ZAPISY NA SZKOLENIE
- W celu rezerwacji należy przesłać poniższy formularz na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. i dokonać wpłaty.
- Konto do wpłat: 91 1140 2004 0000 3802 8009 8249
- Tytuł przelewu: Imię, Nazwisko, SZKOLENIE MAGAZYNOWE
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
- Imię, Nazwisko:
- Dane do faktury:
- Dane na certyfikacie:
- Dodatkowe uwagi (zakwaterowanie, preferencje żywieniowe etc.):